Höj din hårkvalitet Med bra hårtips från Lernberger & Stafsing

Tycker du att ditt hår känns svagt och glanslöst? Inga problem. Patrik Lernberger och Mattias Stafsing ger oss deras bästa hårtips för en frisk hårbotten och ett fint svall. Läs mer om Patrik och Peter på deras hemsida!

Läs Mer

4 rekommendationer för ett finare och friskare hår – Lernberger & Stafsings ord

1

Hälsosam hårbotten – Bidrar till hårets kvalité

Allt startar i hårbotten. Har du en välmående och återfuktad hårbotten samt en bra blodcirkulation kommer det bidra till starka hårstrån. Din hårbotten behöver rätt produkter precis som annan hud på kroppen. Har du en torr hårbotten behöver du bidra med fukt och har du en get hårbotten behöver den balanseras.

2

Hur du stärker håret från rot till topp med hjälp av hårvård

Ett tips är att tvätta håret med sulfatfritt schampo och alltid använda balsam. Var femte tvätt bör också vara en inpackning för din hårtyp. Stylar du håret genom exempelvis värme så bör du använda ett bra värmeskydd för att skydda hårstråna.

3

Vitamintillskott för håret

För att få ett starkt och friskt hår är keratin ett viktigt protein. Med hjälp av biotin får hårsäcken hjälp att producera detta ämne.

4

Misstag du inte visste förstörde håret

Ett av de största misstagen är att använda för stor mängd schampo och stylingprodukter och sedan inte tvätta/skölja ut tillräckligt. Restprodukterna kan därefter irritera fram en känslig hårbotten.

5 misstag vi gör när vi tvättar håret

Det är en vanlig rutin att tvätta håret och antalet tvättar i veckan skiljer sig från person till person. Det finns dock saker vi bör tänka på när vi tvättar håret.

1

Håret tvättas i för varmt vatten

Många duschar i väldigt varmt vatten och passar då på att tvätta håret i samma temperatur. Detta kan bidra till en uttorkad hårbotten. Ljummet vatten är mer skonsamt och för att få glansigt hår bör du avsluta duschen med kallt vatten.

2

För mycket schampo

Det är ganska vanligt att flera överdoserar schampo. Det räcker med en klick som en enkrona.

3

Fördelningen på schampo och balsam är på fel ställe

Schampot ska masseras in i rötterna och inte i topparna. Det som rinner ner från rötterna drar med en lagom mängd schampo för topparna också. Motsatsen gäller för balsamet. Där ska du massera in i topparna och skippa rötterna. Risken med balsam i rötterna är att du får fettigt hår.

4

Du använder inte hårinpackning

Det är viktigt att ungefär en gång i veckan köra en hårinpackning. Inpackningen som ska vara anpassad för ditt hår, återfuktar håret och stärker även hårstråna.

5

Du borstar håret efter duschen

Borstar du håret när det är blött slits håret och du bör därför passa på att kamma håret i duschen under tiden balsamet verkar i håret.