Höj din hårkvalitet Med bra hårtips från Lernberger & Stafsing

Tycker du att ditt hår känns svagt och glanslöst? Inga problem. Patrik Lernberger och Mattias Stafsing ger oss deras bästa hårtips för en frisk hårbotten och ett fint svall. Läs mer om Patrik och Peter på deras hemsida!

Läs Mer

4 rekommendationer för ett finare och friskare hår – Lernberger & Stafsings ord

1

Hälsosam hårbotten – Bidrar till hårets kvalité

Allt startar i hårbotten. Har du en välmående och återfuktad hårbotten samt en bra blodcirkulation kommer det bidra till starka hårstrån. Din hårbotten behöver rätt produkter precis som annan hud på kroppen.

Har du en torr hårbotten behöver du bidra med fukt och har du en fet hårbotten behöver den balanseras.

2

Använd hårprodukter för din hårtyp

Det finns hårprodukter för alla hårtyper – har du torrt och slitet hår ska du välja produkter för detta, har du fett hår ska du använda produkter för detta, och så vidare. Bra märken är exempelvis Redken, Crew och Bed Head. Dessa märken finns ofta hos frisörer, men idag kan du likagärna köpa bra hårvårdsprodukter på nätet, exempelvis på sidor som Harmoniq, där du hittar både Redken och Crew, eller varför inte handla på Rusta. Vi ser ofta Bed Heads produkter där – alltså ett hett tips till dig som vill fynda.

3

Kosttillskott för håret

Det finns mängder av vitamintillskott för att få ett starkare och friskare hår. Keratin är ett viktigt protein för att stärka håret och med hjälp av biotin kan hårsäcken få hjälp att producera detta ämne, medan B-vitamin får håret att växa. Tillskott för håret och många fler kosttillskott hittar du exempelvis på Restore eller Apoteket. Vill du läsa mer om bra vitaminer för håret kan du göra det i denna artikel.

4

Misstag du inte visste förstörde håret

Ett av de största misstagen är att använda för stor mängd schampo och stylingprodukter och sedan inte tvätta/skölja ut tillräckligt. Restprodukterna kan därefter irritera fram en känslig hårbotten.
Blir ditt hår fett bara dagen efter du duschat? Då kan detta vara boven. Se över hur mycket schampo och balsam du faktiskt använder - och använd med måtta.

5 misstag vi gör när vi tvättar håret

Det är en vanlig rutin att tvätta håret och antalet tvättar i veckan skiljer sig från person till person. Det finns dock saker vi bör tänka på när vi tvättar håret.

1

Håret tvättas i för varmt vatten

Många duschar i väldigt varmt vatten och passar då på att tvätta håret i samma temperatur. Detta kan bidra till en uttorkad hårbotten. Ljummet vatten är mer skonsamt och för att få glansigt hår bör du avsluta duschen med kallt vatten.

2

För mycket schampo

Det är ganska vanligt att flera överdoserar schampo. Det räcker med en klick som en enkrona.

3

Fördelningen på schampo och balsam är på fel ställe

Schampot ska masseras in i rötterna och inte i topparna. Det som rinner ner från rötterna drar med en lagom mängd schampo för topparna också. Motsatsen gäller för balsamet. Där ska du massera in i topparna och skippa rötterna. Risken med balsam i rötterna är att du får fettigt hår.

4

Du använder inte hårinpackning

Det är viktigt att ungefär en gång i veckan köra en hårinpackning. Inpackningen som ska vara anpassad för ditt hår, återfuktar håret och stärker även hårstråna.

5

Du borstar håret efter duschen

Borstar du håret när det är blött slits håret och du bör därför passa på att kamma håret i duschen under tiden balsamet verkar i håret.