Bästa tipsen som får dina sköra och fula naglar Starkare och finare

Hem / Naglar

5 tips för att ge dina sköra naglar en andra chans

1. Skydda dina naglar

Idag finns det mycket som sliter på naglarna. Det kan exempelvis vara nagellacksremover, disk-, tvätt-, och rengöringsmedel. Har du torra naglar så ökar även risken för skörare naglar ju längre tiden går. Det är därför viktigt att du tar ansvar och skyddar dina naglar.

2. Du bör smörja nagelband och naglar

Massera naglarna och nagelbanden med olja eller nagelkräm ett par gånger om dagen, beroende på hur mycket du använder händerna. Det finns nagelbandsoljor att köpa, men är du inte sugen på att lägga pengar på detta är olivolja ett bra alternativ.

3. Fila naglarna på rätt sätt

Det är vanligt att naglarna filas som en såg, alltså bara fram och tillbaka. Detta bidrar till att naglarna blir sköra. Fila därför bara åt ett håll.

4. Forma naglarna för styrka

Skapar du en lätt rund form på naglarna bidrar du till att de blir starkare. Tänk också på att hålla formen genom att fila regelbundet. Kortare naglar är också att rekommendera.

5. Lacka naglarna

Använder du nagellack så är det som ett extra skyddslager för nageln. Du bör dock börja med att använda ett underlack som torkat innan du sätter på färgen.

6 tips för att fixa snygga naglar hemma

1

Borsta naglarna under varmt vatten med en mjuk nagelborste

2

Skjut försiktigt tillbaka nagelbanden med en pusher. Klipp sedan bort flikar med en nagelbandssax.

3

Fila den längd du vill ha med en slät fil. En grov fil skadar nageln.

4

Polera ytan på framkanten på nageln. Det skyddar nageln för uttorkning och hack.

5

Använd underlack, två lager färg och sedan ett överlack för bästa resultat.

6

Låt lacken vila i tre minuter. Ta sedan nagelbandsolja för att förhindra märken vid beröring men också för att lacket ska torka snabbare.